Abstinenser-abstinensbehandling Medicinfælden

Som afhængig af alkohol eller andre rusmidler har man behov for jævnligtm at fp tilstrækkelige mængder af "stoffet", for at undgå abstinenssymptomer. Abstinenser er kroppens signal om, at den mangler den sædvanlige rusgift.

Hvad er abstinenser

Abstinenssymptomer viser sig på mange måder: Man bliver urolig, rastløs, svedig, får hjertebanken. Måske opkast/diarre. Stærk indre uro og søvnbesvær.Muskelsmerter, ledsmerter, hovedpine. Ondt i hele kroppen med feber.

Fald ikke i medicinfælden

Pas på ikke at gå i medicinfælden. Pas på ikke at blive afhængig af medicin i stedet for alkohol. Målet er jo at blive fri for enhver form for stimulanser, men det kan være nødvendigt med medicin i afrusningsfasen

Benzodiazepiner

af alkoholikere kaldet ”tørsprit” bruges især i den akutte afrusningsfase. Benzodiazepiner sælges under mere end 40 forskellige navne. Nogle er: Diazepam,Alopam, Halcion, Nitrazepam, Oxapam, Resolid, Valium, Stesolid. Benzodiazepiner kan være stærkt vanedannende.

Fordele ved at tage Antabus

Du får ro til at få løst nogle af de problemer du har skubbet foran dig, mens du har drukket.
Du bliver ikke fristet til "lige at prøve en enkelt genstand"
Det kan du simpelthen ikke.

Det er individuelt

hvor stor en dosis alkohol, der skal til, før de ubehagelige reaktioner sætter ind, men i de fleste tilfælde skal der ikke indtages mere end 1-2 g alkohol, før der kommer reaktioner.
Antabus er receptpligtig, og du bør spørge lægen, om der er ting hos dig, som gør, at du ikke kan tåle behandlingen. f.eks. dårlig lever/nyrefunktion, eller kredsløbssygdomme.

Må kun gengives med henvisning til alkohol.dk
Copyright©2001-2015
revideret Juli 2015

Kommentarer og rettelser

Al information på alkohol.dk er tænkt som generel information.
Alkohol.dk kan ikke gøres ansvarlig for direkte eller indirekte skader relateret til indholdet.